Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Τι πώς που και γιατί

Είμαστε στο 2014 σε μία πολύ δύσκολη οικονομκά συγκυρία για την πατρίδα μας. Όλοι εμείς οι γονείς του 8ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας όμως έχουμε μικρά παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν σε μία πόλη η οποία δεν διαθέτει ούτε μία σωστή, καθαρή και σύγχρονη παιδική χαρά, ούτε ένα οργανωμένο χώρο αναψυχής. Από την άλλη από τότε που είμασταν παιδιά, πάντα ακούγαμε για δύσκολες εποχές, εποχές λιτότητας, ότι ποτέ δεν ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή για οτιδήποτε πιο δύσκολο, πιο δυνατό. Φτάσαμε να είμαστε πλέον γονείς και να έχουμε εμείς παιδιά. Τα παιδιά μας δεν έχουν ένα μέρος να παίξουν, να συναναστραφούν με άλλα παιδιά, όσο οι γονείς τους θα γνωρίζονται μεταξύ τους και θα ανταλάσσουν γνώμες, ιστορίες και τα λοιπά γνωστά που κάνουν οι μεγάλοι. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν και δεν θα περιμένουν να περάσει η κρίση. Τώρα είναι παιδιά. Σε λίγα χρόνια θα είναι ενήλικες.
 Λοιπόν; Τι κάνουμε; Περιμένουμε να περάσει η κρίση; Περιμένουμε κάποιους υπεύθυνους να αναλάβουν; Περιμένουμε κάτι από κάποια αόριστη Πολιτεία; Περιμένουμε από τους ξένους;
Όχι. Εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι μόνοι μας. Μόνοι μας; Όχι ακριβώς. Μαζί με όλο τον κόσμο. Τους γονείς και τα παιδιά του 8ου Δημοτικού Θήβας. Μαζί με όλο τον κόσμο επίσης που θα ενδιαφερθεί γιατί του αρέσει η ιδέα. Γιατί θέλει να κάνει κάτι για τα παιδιά του. Μαζί με όλους όσους θέλουν να δώσουν ένα μύνημα εκεί που πρέπει. Ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά και μάλιστα πολύ σημαντικά.
Θα φτιάξουμε μία παιδική χαρά για τα δικά μας παιδιά και τα παιδιά όλου του κόσμου. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο παρόν για ένα ομορφότερο μέλλον.
Ο Δήμος της Θήβας είναι πρόθυμος για την εκχώριση οποιουδήποτε κατάλληλου δημόσιου χώρου ζητήσουμε για να φτιάξουμε την πρώτη και καλύτερη ( αναγκαστικά) παιδική χαρά της πόλης. Τον ευχαριστούμε και ξεκινάμε.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου